9.2.07

TIM - Tellas στη Βουλή (πάλι)

Ερώτηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με μια πιθανολογούμενη συγχώνευση της TIM με την Tellas απευθύνουν στον υπουργό Ανάπτυξης έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον (πρώην ΔΕΗτζή, Δημ. Πιπεργιά). Οχι πως ο Δημ. Σιούφος θα σπεύσει να απαντήσει, έχει στη διάθεσή του από τον κανονισμό της Βουλής γύρω στον ένα μήνα. Οπως προκύπτει και από το κείμενο της ερώτησης οι βουλευτές είχαν κάνει την ίδια ερώτηση τον περασμένο Μάιο, όταν και πάλι είχε παίξει το σενάριο για συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Να μην ξεχάσω: Στην τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπήρχαν διαφορετικές απόψεις για το κατά πόσο θα έπρεπε η ΔΕΗ να μπει στις τηλεπικοινωνίες μέσω της Tellas, το project είχε ξεκινήσει επί Ν. Χριστοδουλάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης με τον οποίο αρπάζονταν συχνά ο Χρ. Βερελής, ιδίως όταν ο πρώτος μετακόμισε στο Οικονομίας. Να δούμε τώρα που είναι αντιπολίτευση αν έχουν κοινή άποψη.

---
Η ερώτηση των βουλευτών

Με την υπ. αριθμ. 10824/17.05.06, ερώτησή μας, είχαμε αναφερθεί σε πληροφορίες για επικείμενη, συγχώνευση της TELLAS με την ΤΙΜ. Ο υπουργός Ανάπτυξης με το υπ. αριθμ. Δ5/ΗΛ/Β/Φ6/125/12037/07.06.2006 μας απήντησε ότι δεν είχε τεθεί τέτοιο θέμα. Χθές, όμως, ανακοινώθηκε η εξαγορά των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας TIM Hellas και Q Telecom από την εταιρεία Weather Investments Αιγυπτιακών συμφερόντων. Ως επόμενο βήμα της εταιρείας αυτής αναφέρεται η εξαγορά και η συγχώνευση της TELLAS, της οποίας κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών 50% + 1 μέσω της Ιταλικής Wind Telecommunicazioni, με την TIM Hellas και την Q Telecom.
Με δεδομένα ότι, το 49,99% της TELLAS ανήκει στην ΔΕΗ Α.Ε. και ότι τα δίκτυα της ΔΕΗ έχουν τεράστια σημασία για την ανάπτυξη των δικτύων τηλεπικοινωνιών και την υπεραξία που δημιουργούν στις σχετικές επιχειρήσεις, επανερχόμενοι

Ερωτάμε τον αρμόδιο υπουργό:

- Πως αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης της TELLAS με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας TIM Hellas και Q Telecom;

9 Φεβρουαρίου 2007

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: