16.2.07

ΟΤΕ - Ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει

Δεν είναι πως ξέρει κάτι περισσότερο η Marfin-Egnatia, απλώς οι άνθρωποί της μάζεψαν όλα τα σενάρια που έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει για τον πιθανό αγοραστή ως και του 20% του ΟΤΕ. Εχουν και λένε λοιπόν:

Τα μάλλον φαβορί

- Telefonica. Περιλαμβάνεται στους ενδιαφερόμενους και ας λέει ό,τι θέλει. Και για την Ο2 έλεγε πως δεν ενδιαφέρονταν αλλά τελικά την αγόρασε.

- Deutsche Telekom. Είναι που δεν σχολιάζει τίποτα για το ενδεχόμενο ενδιαφέροντός της για τον ΟΤΕ που βάζει ψύλλους σε πολλά αυτιά. Υπομονή σε ένα μήνα που οι Γερμανοί θα ανακοινώσουν τα σχέδιά τους για τα επόμενα χρόνια.

Τα αουτσάιντερ και οι περαστικοί

- France Telecom. Καλή ιδέα, η επόμενη. Εχει τους δικούς της μπελάδες στα εργασιακά, δεν θα θέλει και εκείνους του ΟΤΕ. Επίσης θα υπάρχει πρόβλημα στη Ρουμανία όπου οι δύο εταιρείες έχουν κοινή παρουσία.

- British Telecom. Οποιος μίλησε για βρετανικό ενδιαφέρον να έρθει αύριο με τον κηδεμόνα του.

- Austria Telekom. Ναι ενδιαφέρονται, έχει μαλλιάσει η γλώσσα τους να το λένε, αλλά είναι από πλευράς μεγέθους ό,τι και ο ΟΤΕ. Μάλλον δεν θα θέλει η ελληνική κυβέρνηση.

- Telecom Italia. Μπα σε καλό σας, γελάσαμε, πρώτα πρώτα ετοιμάζεται να μπει στην εταιρεία η Telefonica οπότε ξεχάστε το.

- Orascom, TeliaSonera και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Ούτε να το συζητάμε

Plan B:

Για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να καταλήξει με σχετικώς μισή καρδιά στη λύση του placement δεν γίνεται λόγος στην έκθεση της Marfin-Egnatia. Το πρόβλημα για το υπουργείο Οικονομίας δεν είναι τόσο στα χρήματα που θα εισπράξει όσο στο γόητρο. Ξέρεις τι είναι να κατηγορείς από την αντιπολίτευση την κυβέρνηση πως ξεπουλάει τα ασημικά της οικογενείας και όταν αναλαμβάνεις εσύ το κουμάντο να συνεχίζεις στον ίδιο δρόμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: