22.2.07

Cosmote - Conference call με σχέδια

Δεν ήταν και λίγα αυτά που ειπώθηκαν στο conference call της Cosmote, επιγραμματικά για τα πιο ενδιαφέροντα.

- Μελλοντική πορεία: Η Ελλάδα θα εξακολουθεί να είναι επικεφαλής της ανάπτυξης του ομίλου με ισχυρές οικονομικές επιδόσεις. Στόχος η ενίσχυση της συνδρομητικής βάσης με πελάτες από το high-end της αγοράς. Στο τέλος της τριετίας ο όμιλος της Cosmote θέλει να έχει συνολικά 15 εκατ. πελάτες.

- Προβλέψεις για το 2007: Το 2007 ξεκίνησε με την Cosmote να βρίσκεται στην ισχυρότερη θέση που ήταν ποτέ. Στόχος η αύξηση >30% στα έσοδα και >15% στα κέρδη και το EBITDA.

- Τέλη τερματισμού: Από 11,5 ευρωλεπτά που είναι σήμερα θα πέσουν στα 10,67 τον Ιούνιο.

- ΤΙΜ: Ενδιαφέρουσα εξέλιξη η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως πάντα ο ανταγωνισμός στην αγορά θα είναι έντονος

- Τηλεπικοινωνιακή κίνηση: Υπάρχει αύξηση 17% στην κίνηση (άρα και στη χρήση) στην Ελλάδα, όμως η χώρα μας υπολείπεται του ευρωπαϊκού μέσου όρου, άρα υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ενίσχυσης της χρήσης.

- Γερμανός: Παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ομίλου και με βάση τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου 2006 μπορεί να προσθέσει σημαντικό αριθμό συνδρομητών στην πελατειακή βάση. Η εταιρεία δείχνει πως μπορεί να πηγαίνει καλά συνεργαζόμενη μόνο με ένα δίκτυο. Ως το τέλος του έτους η Γερμανός θα λειτουργεί 1.000 καταστήματα στις χώρες όπου έχει δραστηριότητα η Cosmote.

Δεν υπάρχουν σχόλια: