21.2.07

Τι παίζει με τη Forthnet; - Part II

Κάτι έγραψα για τη Forthnet τις προάλλες και την άλλη ημέρα η μετοχή χτύπησε ταβάνι. Γιατί;

Κάποιοι υποστηρίζουν λόγω των ...ρωσικών σεναρίων. Για την ακρίβεια η αίσθηση που υπάρχει είναι απλή: μετά την κίνηση του Sawiris και το επικείμενο σχήμα ΤΙΜ-Q-Telecom-Tellas, μόνο τα μεγάλα "παιδιά" θα αντέξουν στον στίβο της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών. Άρα, η Forthnet πρέπει να γίνει ένα τέτοιο. Ο Ισλανδός έχει fund και τα funds δεν μένουν ούτε καν μεσοπρόθεσμα όπως φάνηκε και από την περίπτωση της ΤΙΜ. Οπότε, searchez l' argent (ελληνιστί, αναζητήστε τα λεφτά). Ποιος έχεις τα κεφάλαια για να αγοράσει τη Forthnet που έχει και μια χρηματιστηριακή αξία 420-450 εκατ. ευρώ;

Οι Ρώσοι, λένε κάποιοι. Ναι αλλά ποιοι Ρώσοι; Γιατί δεν είναι μόνο η Sistema. Και στο κάτω-κάτω της γραφής δεν έχουν μόνο οι Ρώσοι κεφάλαια προς επένδυση. Υπάρχουν και οι Άραβες. Όπως υπάρχουν και οι... κουμπάροι. Οι οποίοι πρέπει να κάνουν μία κίνηση στην Ελλάδα. Τι το πήραν άλλωστε εκείνο το υποέργο; Δεν λέω ότι ξέρω κάτι, υποθέσεις κάνω. Και όταν λέμε για εξαγορά, ίσως τελικώς να είναι απλώς η πώληση πακέτων μετοχών από ορισμένους βασικούς μετόχους.

St: Πρώτα πρώτα, αν κάθε φορά που αναφέρεσαι στην Forthnet θα φεύγει η μετοχή στα ουράνια πες το μου να το ξέρω να σπάσω τον κουμπαρά μου :-) Είπα κουμπαρά και θυμήθηκα τους κουμπάρους. Και στο παρελθόν, που λες, μας είχαν σκοτίσει ότι θα επενδύσουν στην Ελλάδα (θυμάσαι εκείνη την ιστορία με την Q που δεν ήταν και η μόνη;) και τελικά δεν ξεκούνησαν από το νησί, κράτα λοιπόν μικρό καλάθι. Οσο για το συνδυασμό που υπαινίσσεσαι -της ρακής με τη βότκα-, εφόσον συμβεί, προβλέπω να λαμβάνουμε προσκλητήριο για το γάμο του Κουτρούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: