22.2.07

ΟΤΕ - ΕΕΤΤ - Μονομαχία στη Βουλή

Τα σύννεφα είχαν μαζευτεί από τις περασμένες μέρες, θέμα χρόνου ήταν να ξεσπάσει καταιγίδα και οι ομπρέλες άνοιξαν όταν ο Παν. Βουρλούμης βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Νικ. Αλεξανδρίδη στη Βουλή, όπου κατέθεσαν στην Επιτροπή Τεχνολογίας για τα θέματα της ευρυζωνικότητας.

Η καλύτερη αποστροφή του προέδρου του ΟΤΕ προς τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ; «Τον πρώτο καιρό οι ρυθμίσεις είχαν κάποιο νόημα για να μεγαλώσουν και οι μικροί της αγοράς. Τώρα όμως βλέπουμε πως η Orascom, που είναι μεγαλύτερη από τον ΟΤΕ και έχει συνεταίρο της τη ΔΕΗ, υπολογίζει πως θα αγοράζει από τον ΟΤΕ υποδομές κάτω από το κόστος. Τι θέλετε; Να δουλεύουμε για τους Αιγύπτιους μετόχους;» Κάτι είχαμε ακούσει πρόεδρε πως δεν θες να βλέπεις τον Sawiris ούτε ζωγραφιστό...

Ο Παναγής πήγε με όρεξη στην Επιτροπή και αφού είπε όσα είχε να πει για την ΕΕΤΤ έριξε και μερικά γάντια προς την κυβέρνηση. «Η οποιαδήποτε κρατική χρηματοδότηση για την δημιουργία δικτύων ευρυζωνικών υπηρεσιών θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μην καταστρέφει άλλα επιχειρηματικά μοντέλα ανάπτυξης υποδομών τα οποία έχουν βασισθεί σε κανόνες της αγοράς...» Στο περί γαντιών προς την κυβέρνηση είχε μια συμπαράσταση από τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ. Στην παρουσίασή του και αναφερόμενος στο τι φταίει για το μαύρο μας το χάλι ο Νικ. Αλεξανδρίδης είπε μεταξύ άλλων πως υπάρχουν αδυναμίες και της πολιτείας, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων από τις περιφερειακές και τοπικές αρχές, καθώς και μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των απαιτούμενων υπουργικών αποφάσεων. Λίγο πολύ είναι γνωστό ότι ο τηλεπικοινωνιακός νόμος του 2006 θέλει γύρω στις 70 υπουργικές αποφάσεις για να λειτουργήσει αποτελεσματικά και ζήτημα είναι αν έχουν υπογραφεί ως σήμερα οι δέκα. Βέβαια ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ φρόντισε να ρίξει και τα «καρφιά» του στον ΟΤΕ λέγοντας ότι ο οργανισμός καθυστέρησε να προσφέρει τις απαιτούμενες υπηρεσίες.

Και ίσως το πιο σημαντικό για τους συνδρομητές ADSL που έχουν συνδέσεις 1, 2 και 4 Mbps και τις βλέπουν να πηγαίνουν σαν σαλιγκάρια σε ερωτικό ραντεβού. Σχετικά με το τι πρέπει να γίνει ο Νικ. Αλεξανδρίδης σημειώνει στην τελευταία του γραμμή πως ο ΟΤΕ πρέπει να προσφέρει μεγάλες ταχύτητες με εγγυημένη ποιότητα υπηρεσίας (αυτό που λέμε και QoS).

-- Περισσότερα --

Η παρουσίαση του Νικ. Αλεξανδρίδη είναι εδώ --pdf--

Δεν υπάρχουν σχόλια: