1.3.07

Deutsche Telekom – Μπλουμ!

2,3 εκ. πελάτες έχασε μέσα σε ένα χρόνο στη Γερμανία η Deutsche Telekom που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τα αποτελέσματα για το 4ο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Και τι αποτελέσματα... Ζημιές 898 εκ. ευρώ αντί κερδών 991 εκ. ένα χρόνο πριν και ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει πως η DT θα είχε κέρδη 670 εκ. ευρώ. Ε, έπεσαν ελαφρώς έξω.

Οσο για το EBITDA (κέρδη πριν από φόρους, τόκους και αποσβέσεις) υποχώρησε κατά 12,5% και από τα 5,2 δισ. ευρώ πέρυσι κατρακύλησε στα 4,6 δισ. Οσο για τα έσοδα του ομίλου (που δεν είναι και μικρός, κάθε άλλο) σημείωσαν μια ελαφρά άνοδο 2,4% και έφτασαν τα 15,9 δισ.

Άντε τώρα να μαζέψεις αυτό το χάλι. Η DT λέει πως ευθύνεται η διαρροή συνδρομητών που επέλεξαν κάποιο πρόγραμμα double ή triple play που προσφέρουν στη Γερμανία διάφορες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Vodafone. Υπάρχει επίσης και το κόστος από την προσπάθεια μείωσης του προσωπικού με την αποχώρηση (κρατηθείτε) 32.000 εργαζομένων, συν το κόστος δημιουργίας της T-Service στην οποία θα μετατεθούν ως και 50.000 υπάλληλοι. Η DT αναζητά διέξοδο στην κινητή τηλεφωνία (κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει) και λέει ότι η T-Mobile θα επιδιώξει την ανάπτυξή της εκτός των γερμανικών συνόρων. «Θέλουμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εξαγοράς εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στο εξωτερικό» λέει ο νέος CEO της DT Rene Obermann. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα επιδιώξει μεγαλύτερο ρόλο στο Internet και τις ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Στα καθ’ ημάς αυτό σημαίνει πως η DT δεν θα έρθει τρέχοντας να αγοράσει μερίδιο στον ΟΤΕ. Ίσως να ήθελε ολίγη από Cosmote αλλά δεν γίνεται, το 67% των μετοχών της είναι στον ΟΤΕ.

Περισσότερα

Ανακοίνωση της DT για τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου
Βασικά στοιχεία του ομίλου --Excel--
Εκθεση για το 2006 --pdf 3,2 MB--

Δεν υπάρχουν σχόλια: