27.3.07

Κουίζ - Τι είναι η απεργία;

Κανονικά πραγματοποιείται σήμερα η 24ωρη παναττική απεργία της ΟΜΕ-ΟΤΕ με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ, ωστόσο ομοσπονδία και ΟΤΕ τσακώνονται για το τι ακριβώς αποφάσισε το δικαστήριο. Επειδή η κατάσταση είναι τουλάχιστον μπερδεμένη:

Η ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Με την καθολική συμμετοχή των εργαζόμενων της Αττικής πραγματοποιήθηκε σήμερα η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Η προσπάθεια της Διοίκησης για ποινικοποίηση των αγώνων μας έπεσε στο κενό.
Η απόφαση του Δικαστηρίου έκρινε ότι τα αιτήματά μας είναι και δίκαια και νόμιμα.
Αποτελεί δε κόλαφο για τη Διοίκηση η οποία μετά και από αυτή την εξέλιξη θα πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της για την εργασιακή αναστάτωση που επικρατεί στον ΟΤΕ.
Εκφράζουμε την πλήρη ικανοποίησή μας για την έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα μας τόσο στη ΓΣΕΕ όσο και στο Ε.Κ.Α.
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης Μετόχων ΟΤΕ, που έχει προγραμματιστεί για τις 3-4-07 στο ξενοδοχείο Αthenaeum Intercontinental. Εκεί η Διοίκηση θα επιχειρήσει να τροποποιήσει βασικά άρθρα του Καταστατικού της Εταιρείας σε βάρος των εργαζόμενων και να «δωρίσει» μετοχές στους υπεύθυνους των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων ερήμην των μικρομετόχων και των εργαζόμενων.
Και ο ΟΤΕ στο δικό του σκοπό
Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 755/2007 απόφασή του έκανε δεκτή την αγωγή που είχε καταθέσει ο ΟΤΕ, στρεφόμενος κατά της εξαγγελθείσας από την ΟΜΕ-ΟΤΕ απεργίας για σήμερα, 27/03/2007.
Ειδικότερα, το δικαστήριο αναγνώρισε ότι «η εξαγγελθείσα για τις 27/03/2007 απεργία είναι παράνομη και απαγορεύει την πραγματοποίησή της».
Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: