9.3.07

ΕΕΤΤ - 300.000 αριθμοί στη φορητότητα

Χρειάστηκαν μόνο 5 μήνες για να αυξηθεί κατά 50% ο αριθμός των σταθερών και κινητών τηλεφώνων που πέρασαν σε άλλο δίκτυο χάρη στη φορητότητα αριθμών. Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ στο τέλος Φεβρουαρίου είχαν μεταφερθεί 300.000 αριθμοί, από τους οποίους οι 220.000 είναι κινητής και 80.000 σταθερής τηλεφωνίας. Ως τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν μεταφερθεί 141.000 αριθμοί κινητής και 65.000 σταθερής.

Περισσότερα

Η ανακοίνωση της ΕΕΤΤ

Ξεπέρασαν το Φεβρουάριο του 2007 τις 200.000 οι αριθμοί κινητής τηλεφωνίας που μεταφέρθηκαν μέσω Φορητότητας Αριθμών, σε σύνολο πλέον των 300.000 μεταφερθέντων αριθμών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Συγκεκριμένα, στις 28 Φεβρουαρίου 2007 οι μεταφερθέντες αριθμοί κινητής τηλεφωνίας ανήλθαν σε 218.223.

Επισημαίνεται ότι η Φορητότητα Αριθμών παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους συνδρομητές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας -συμπεριλαμβανομένων και των καρτοκινητών (ανώνυμων ή επώνυμων)- να αλλάξουν εταιρεία σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας αντίστοιχα, διατηρώντας τον αριθμό τους.

Υπενθυμίσεις για τη Διαδικασία Αίτησης Φορητότητας:

* Οι συνδρομητές που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τη διευκόλυνση της Φορητότητας Αριθμών θα πρέπει να υποβάλουν ειδική αίτηση Φορητότητας στην εταιρεία στην οποία επιθυμούν να μεταφέρουν τον αριθμό τους. Στη συνέχεια, η συγκεκριμένη εταιρεία θα αναλάβει τη διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων σταδίων για την ολοκλήρωση της Φορητότητας.
* Οι εταιρείες οφείλουν να παρέχουν στους συνδρομητές που αιτούνται τη Φορητότητα το ίδιο επίπεδο εξυπηρέτησης και όρους παροχής συνδέσεων με τους υπόλοιπους νέους συνδρομητές. Επίσης, πρέπει να τους παρέχεται η δυνατότητα να υποβάλουν την αίτησή τους σε όλα τα σημεία υποβολής αιτήσεων νέων συνδέσεων που διαθέτουν οι εταιρείες, έντυπα ή μέσω τηλεομοιοτυπίας, ή ηλεκτρονικά με χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής, ή τηλεφωνικά (εφόσον οι δυνατότητες αυτές υποστηρίζονται από την εταιρεία).
* Σημειώνεται ότι και οι ανώνυμοι χρήστες καρτοκινητής τηλεφωνίας μπορούν να κάνουν χρήση της Φορητότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δηλώσουν τον αριθμό τηλεφώνου προς μεταφορά και τον κωδικό που αναγράφεται στην κάρτα SIM.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο παροχής της Φορητότητας, είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ: http://www.eett.gr (Ενότητα Τηλεπικοινωνίες/ Αριθμοδότηση/ Φορητότητα Αριθμών).

Δεν υπάρχουν σχόλια: