22.3.07

ΟΤΕ - Ενα πλούσιο conference call

Οπως θα περίμενε κανείς οι του ΟΤΕ μίλησαν για όλα όσα έχουν να κάνουν με τον οργανισμό στη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του 2006 στο Λονδίνο. Ο Παν. Βουρλούμης αναφέρθηκε στο business plan μαζί με τον Ιορδ. Αϊβάζη, τον οικονομικό διευθυντή του ΟΤΕ και μετά δεν άφησαν τίποτα που να μην το σχολίασαν ή να μην το απάντησαν.

Για το στρατηγικό εταίρο

Ο συνεργάτης, είπαν, θα πρέπει να προσθέσει αξία στον ΟΤΕ και να το δείξει στους υπόλοιπους μετόχους. Αν ζητηθεί από την κυβέρνηση η άποψη της διοίκησης του ΟΤΕ αυτή θα την πει με ειλικρίνεια. Ορισμένοι από τους υποψήφιους που αναφέρονται κατά καιρούς δεν διοικούνται οι ίδιοι και τόσο καλά (πώς λοιπόν θα διοικήσουν τον ΟΤΕ;)

Για την εξαγορά του 100% της Cosmote

Ο ΟΤΕ δεν έχει καταλήξει σε αποφάσεις και το ζήτημα βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Η διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού εταίρου από το Δημόσιο έχει παγώσει τη λήψη σημαντικών στρατηγικών αποφάσεων.

Για την ΕΕΤΤ

Κατά τον Ιορδ. Αϊβάζη χρειάζονται δύο για να χορέψουν τανγκό και η ΕΕΤΤ κάνει δύσκολη τη ζωή του ΟΤΕ με δυσάρεστες εκπλήξεις. Ισως μόνο μια εταιρεία (ποια όμως;) θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τον ΟΤΕ, όλες οι υπόλοιπες επιβεβαιώνουν χάρη στην ανοχή της ΕΕΤΤ.

ADSL

Το dialup Internet πεθαίνει λόγω της μετακίνησης πελατών στα ευρυζωνικά δίκτυα. Ο ΟΤΕ θέλει να ενισχύσει την παρουσία του στη χονδρική (προετοιμαζόμενος προφανώς για το LLU) και είναι πολύ πιθανό στο ADSL να σημειωθεί η εκρηκτική αύξηση στη ζήτηση που σημειώθηκε στο ISDN πριν από 4-5 χρόνια. Ως το τέλος του 2009 θα υπάρχουν 1,7 εκ. πελάτες ADSL στην Ελλάδα αλλά ο αριθμός αυτός είναι πολύ πιθανό να αναθεωρηθεί προς τα πάνω.

Ρουμανία

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την Romtelecom που χάνει πελάτες προς όφελος των εταιρειών καλωδιακής τηλεόρασης και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Το 2006 ήταν μια δύσκολη χρονιά και τα χρόνια που έρχονται θα είναι επίσης δύσκολα.

Επενδύσεις

Ο ΟΤΕ πρέπει να κινηθεί γρήγορα κυρίως στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την ενίσχυση του ανταγωνισμού. Πρέπει να αναβαθμιστεί το δίκτυο μετάδοσης και να ενισχυθούν οι επιδόσεις του οργανισμού στον κλάδο της λιανικής. Στην κατεύθυνση αυτή θα βοηθήσει σημαντικά η εξαγορά της Γερμανός.


Οι επικφαλής του ΟΤΕ μίλησαν επίσης ξανά και ξανά για νέες υπηρεσίες που θα παρουσιάσει ο οργανισμός και για τη σύγκληση της σταθερής με την κινητή τηλεφωνία αλλά λεπτομέρειες δεν έδωσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: