27.4.07

Trash Friday για τον ΟΤΕ από την ΕΕΤΤ

Η Παρασκευή είναι μια καλή ημέρα, ίσως η καλύτερη της εβδομάδας, για να πει κανείς ένα κακό νέο. Μεσολαβεί το Σαββατοκύριακο (στη συγκεκριμένη περίπτωση για πολλούς μεσολαβεί ένα τετραήμερο λόγω και της Πρωτομαγιάς) και αυτός που θίγεται έχει χρόνο να το χωνέψει.

Την Παρασκευή διάλεξε (για άλλη μια φορά) η ΕΕΤΤ για να κάνει πιο δύσκολη τη ζωή του ΟΤΕ στον τομέα του LLU. Με τη διαδικασία των προσωρινών μέτρων υποχρεώνει τον ΟΤΕ να ενημερώνει αυθημερόν τα πληροφοριακά του συστήματα με τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να μη διακόπτεται η γραμμή του καταναλωτή που έχει ζητήσει αλλαγή παρόχου μέσω LLU. Ο ΟΤΕ έχει προθεσμία 10 ημερών για να προσαρμοστεί στο συγκεκριμένο όρο.

Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, συνεχίζει η ΕΕΤΤ, ο συνδρομητής θα εξακολουθεί να εξυπηρετείται από τον προηγούμενο πάροχο (τον ΟΤΕ δηλαδή, αν έχει ζητήσει να πάει σε κάποιον εναλλακτικό). Οσοι έχουν επιχειρήσει το άλμα του LLU σήμερα έχουν διαπιστώσει πως χρειάζονται πολλές ημέρες ή ακόμη και δύο μήνες για να γίνει η μετάβαση στο δίκτυο που επέλεξαν.

Τέλος για την αντιμετώπιση των βλαβών που δεν είναι και λίγες η ΕΕΤΤ ορίζει μέγιστο χρόνο αποκατάσταση τις δύο εργάσιμες ημέρες (και όχι ημερολογιακές, αν προκύψει βλάβη Παρασκευή θα πρέπει να περιμένετε τη Δευτέρα).

Ωραία όλα αυτά αλλά ως τώρα:

- Δεν έχουμε ακριβώς καταλάβει αν και πώς κάποιος συνδρομητής που έφυγε από τον ΟΤΕ θα επιστρέψει σε αυτόν επειδή π.χ. απογοητεύτηκε από τον εναλλακτικό πάροχο που επέλεξε. Όπως λένε και οι άνθρωποι της αγοράς, η διαδικασία αυτή τώρα διαμορφώνεται, καθώς μέχρι σήμερα ο συνδρομητής που θέλει να επιστρέψει στον ΟΤΕ προσπαθεί να ανοίξει μια πόρτα χωρίς από την πλευρά του να υπάρχει πόμολο.

- Υπάρχει ένα ακόμα πρόβλημα που δεν έχουμε πολυκοιτάξει. Ο πελάτης που είναι στον ΟΤΕ, έχει ADSL μέσω χονδρικής και θέλει να αλλάξει πάροχο με τη διαδικασία LLU διαπιστώνει στην πορεία ότι πρέπει να διακόψει την ADSL συνδρομή του, διότι σε αντίθετη περίπτωση η αίτησή του απορρίπτεται(!) Λένε πως θα βγάλουν σύντομα απόφαση και επ' αυτού από την ΕΕΤΤ, αν δεν έχουν ήδη πάρει τα μέτρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: