3.4.07

ΟΤΕ - Γενική συνέλευση με στοιχεία φάρσας

Όλα τα είχε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ που έγινε (;) το πρωί εκτός έδρας στο ξενοδοχείο Intercontinental. Ενταση, μυστήριο, πάθος αλλά και αποτέλεσμα αν πιστέψει κανείς την ανακοίνωση που έβγαλε πριν από λίγο ο οργανισμός.

Γύρω στις 10.30 το πρωί οι μέτοχοι άρχισαν να συγκεντρώνονται στην αίθουσα του ξενοδοχείου με δύο υπαλλήλους ασφαλείας στην είσοδο να απαγορεύουν την είσοδο σε οποιονδήποτε άλλο. Η διαδικασία ξεκίνησε με την ανάγνωση των προς συζήτηση θεμάτων από τον Π. Βουρλούμη και γύρω στα πέντε λεπτά αργότερα μια ομάδα συνδικαλιστών εισέβαλε στην αίθουσα, έχοντας πρώτα κάμψει την (χαλαρότατη) αντίσταση των σεκιούριτι, φωνάζοντας συνθήματα. Σε αυτό το σημείο, υποτίθεται ότι οι μέτοχοι είχαν ήδη ψηφίσει, αλλά ο Π. Βουρλούμης διέκοψε τη συνεδρίαση για δύο ώρες πράγμα που φαίνεται πως είναι λίγο αντιφατικό. Η συνεδρίαση δεν συνεχίστηκε ποτέ και πριν από λίγο ο ΟΤΕ ανακοίνωσε πως... έγινε η συνέλευση και πως εγκρίθηκαν όλες οι προτεινόμενες αλλαγές στο καταστατικό. Οι εργαζόμενοι, βεβαίως, αφρίζουν...

Περισσότερα

Η ανακοίνωση του ΟΤΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΤΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών με παρόντες μετόχους που εκπροσωπούσαν το 51,5% των μετοχών της εταιρείας. Μετά τη συγκρότηση της Γενικής Συνέλευσης σε σώμα και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, οι εργασίες διακόπηκαν προσωρινά από ομάδα συνδικαλιστών που εισέβαλε στο χώρο διεξαγωγής της συνέλευσης.

Στη συνέχεια και σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που είχε ανακοινωθεί, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία:

1. Οι προταθείσες τροποποιήσεις των άρθρων 9 (Διοικητικό Συμβούλιο), 13 (Διευθύνων Σύμβουλος) και 23 (Συνήθης απαρτία και πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης), ενώ καταργήθηκαν τα άρθρα 7 (Ποσοστό συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου), 16 (Κωλύματα – Ασυμβίβαστα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου) και 17 (Δικαιώματα Δημοσίου) του ισχύοντος Καταστατικού.

2. Το προταθέν πρόγραμμα διάθεσης μετοχών σε στελέχη του Ομίλου ΟΤΕ. Πρόκειται για μακροπρόθεσμο πρόγραμμα κινήτρων, στα πρότυπα αντίστοιχου που εφαρμόζει η COSMOTE και πολλές μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις στη διεθνή όσο και στην εγχώρια αγορά, το οποίο έχει τη μορφή παροχής δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών σε στελέχη της εταιρείας (stock option plan). Κατά την πρώτη εφαρμογή του προγράμματος, θα παρασχεθούν στα στελέχη δικαιώματα επί μετοχών που δεν θα ξεπεράσουν κατά μέγιστο το 0,9% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Η τιμή εξάσκησής τους από τους δικαιούχους θα είναι ίση προς τη μέση τιμή της μετοχής κατά το β’ εξάμηνο του έτους που προηγήθηκε της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου που εισήγαγε το θέμα στη Γενική Συνέλευση.

3. Ο προταθείς διακανονισμός της οφειλής της Γεωργιανής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας Fibre Optic Telecommunication Network LTD (Foptnet) προς την ΟΤΕ Α.Ε. με άμεση αποπληρωμή από την εταιρεία ποσού 5 εκατ. ευρώ και άφεση χρέους ως προς τυπόλοιπο της οφειλής. Η οφειλή αυτή αφορούσε σε έργο κατασκευής και εγκατάστασης καλωδίου στη Γεωργία το 1997, που είχε αναλάβει η θυγατρική του ΟΤΕ Hellascom, ύψους 16,2 εκατ. USD, ενώ κατά τη διάρκεια της κατασκευής κεφαλοποιήθηκαν τόκοι ύψους 1,5 εκατ. USD. Σημειώνεται ότι το χρέος αυτό είχε διαγραφεί λογιστικά στο σύνολο του κατά την χρήση 2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια: