23.4.07

Στην HOL οι Αττικές

Το ξανασκέφτηκαν οι κατασκευαστικές εταιρείες και δεν θα αποκτήσουν συμμετοχή στην Hellas On Line μετά την απόκτηση από την τελευταία των Αττικών Τηλεπικοινωνιών.

Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες και η HOL θα δώσει στους μετόχους των Αττικών 46,3 εκ. ευρώ, κάτι περισσότερα από ό,τι είχε αρχικά υπολογίσει. Η αρχική συμφωνία τον περασμένο Οκτώβριο έλεγε πως οι Ελληνική Τεχνοδομική, J&P, Παντεχνική και ΑΤΤΙ-ΚAT θα αποκτούσαν συμμετοχή στην HOL αλλά στην πορεία άλλαξαν γνώμη. Είδαν κάτι και δεν τους άρεσε; Δεν τους ενδιαφέρει το άθλημα; Σκέφτηκαν πως τα 46,3 είναι καλύτερα από τα 40-42; Τι να σας πούμε και εμείς...

Πάντως η HOL αποκτά πια ένα μεγάλο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών, κάτι πάρα πολύ σημαντικό στους καιρούς που ζούμε. Το επόμενο βήμα για τον όμιλο της Intracom είναι να δοθεί και η τυπική έγκριση από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές ώστε το 51% της HOL να μεταβιβαστεί στην Comstar της Sistema. Εντατικά τα μαθήματα ρωσικών στην Παιανία τον τελευταίο καιρό...

Περισσότερα

Η ανακοίνωση της Intracom Holdings

Οριστικοποιήθηκε σήμερα, με την επίσημη υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, η συμφωνία εξαγοράς του 100% των μετοχών της εταιρίας Αττικές Τηλεπικοινωνίες από την Hellas OnLine, έναντι τιμήματος €46,3 εκ., χωρίς δικαίωμα των μετόχων των Αττικών Τηλεπικοινωνιών (Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ ΑΕ, J&P-ΑΒΑΞ ΑΕ, Παντεχνική ΑΕ και ΑΤΤΙ-ΚΑΤ ΑΤΕ) να εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Hellas OnLine όπως προέβλεπε η αρχική συμφωνία.

Με την εξαγορά αυτή η Hellas OnLine ενισχύει σημαντικά το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, αποκτώντας το μεγαλύτερο εναλλακτικό δίκτυο οπτικών ινών στην Αθήνα, ένα ισχυρό εταιρικό πελατολόγιο καθώς και ανθρώπινο δυναμικό υψηλού επιπέδου.

Ο κ. Στέφανος Λουκάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Hellas OnLine δήλωσε: «Η 100% εξαγορά των Αττικών Τηλεπικοινωνιών, σε συνδυασμό με την ανάθεση από την Κοινωνία της Πληροφορίας του έργου προώθησης της ευρυζωνικότητας σε τρεις από τις επτά περιφέρειες της χώρας, δίνει μία νέα δυναμική ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας μας. Η Hellas OnLine αναπτύσσοντας το δίκτυο και τις υποδομές της τόσο στην Αττική όσο και στην επαρχία, αποκτά πλέον ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: