25.4.07

On Telecoms - Μετά την καταιγίδα

Για να το πούμε ανεπίσημα, όπως και ανεπίσημα μας το είπαν και σε εμάς που τους το είπαν επίσης ανεπίσημα, οι της On Telecoms σαν να παραδέχονται πως έχουν κάνει λάθη (ή και χοντράδες) αλλά προσθέτουν πως όλα τα βασικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ίδιοι και οι πελάτες τους έχουν λυθεί ή, έστω, θα έχουν λυθεί τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα έχουν μπει σε περίπου 40 κέντρα του ΟΤΕ και τους επόμενους μήνες θα φτάσουν τα 62 κέντρα, αλλά το business plan που μιλούσε για 50.000 πελάτες μάλλον πρέπει να αναθεωρηθεί προς τα κάτω. Αυτή τη στιγμή η On έχει γύρω στους 2.000 πελάτες και άλλους τόσους σε διαδικασία ενεργοποίησης που ολοκληρώνεται τις επόμενες 2-3 εβδομάδες και αν κινηθούν κάπως πιο επιθετικά και πείσουν και τον κόσμο πως το δίκτυό τους είναι αξιόπιστο μπορεί να πιάσουν τους 20.000 (άντε 30.000 το πολύ) πελάτες ως την Πρωτοχρονιά του 2008.

Όσο για το τι θα γίνει με διάφορα που ακούγονται για πιθανούς επενδυτές, υπάρχει ενδιαφέρον, αυτό είναι σίγουρο αλλά για την ώρα υπάρχει μόνο σε διερευνητικό επίπεδο.

Πάντως είναι και λίγο αστείο να συζητάμε τόσο πολύ για εξαγορές και συγχωνεύσεις στις τηλεπικοινωνίες και να μη συζητάμε παρά ελάχιστα για προϊόντα και υπηρεσίες. Σωστά, για τι προϊόντα και υπηρεσίες μιλάμε όλα είναι –για να είμαστε ειλικρινείς- στα σπάργανα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: