20.5.07

Αχ αυτός ο Sawiris

Μετά φταίνε τα ελληνικά media που για ο,τιδήποτε πωλείται βαφτίζουν ως υποψήφιο αγοραστή τον Naguib Sawiris της Orascom, της Weather, της Wind και, βεβαίως, της TIM Hellas. Σε δηλώσεις του στο Reuters είπε πως θα υποβάλει προσφορά στη ΔΕΗ για το ποσοστό που η επιχείρηση ελέγχει στην Tellas μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Σε δυο εβδομάδες ο Sawiris θα είναι στα μέρη μας για τα νέα βαφτίσια της ΤΙΜ (να αρχίσουμε σιγά σιγά να τη λέμε Wind για να συνηθίζουμε και εμείς;), οπότε με την ευκαιρία θα τα πει και με τον Τ. Αθανασόπουλο, το διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ και με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημ. Σιούφα.

Δεν έμεινε όμως σε αυτό το θέμα ο Sawiris. Πρόσθεσε πως είναι πιθανό μέσω της Weather να αγοράσει και "κάποιους ISPs" (όχι έναν, κάποιους) ή εταιρεία με δίκτυο οπτικών ινών (πάντως της μόδας τον τελευταίο είναι οι σκοτεινές, τέλος πάντων). Αντε να ξαναδούμε τους υποψήφιους.

Vivodi. Εύκολη περίπτωση, υποψήφιος-πασπαρτού "παίζει" σε κάθε σενάριο και είναι γνωστό πως η Σοφία Εφραίμογλου δεν θα είχε καμία αντίρρηση να πουλήσει αν κάποιος τις προσέφερε γύρω στα 60-70 εκ. ευρώ

Hellas On Line. Την ξεχνάμε, μαθαίνουν ρωσικά αυτό τον καιρό, έχουν και αυτή την κουβέντα ανοιχτή με την Vodafone.

Forthnet. Ωραία περίπτωση αλλά κοστίζει. Αλλά, από την άλλη πλευρά, τι σημασία έχει πού κοστίζει αν ο Αιγύπτιος θέλει να βάλει τον ελληνικό του όμιλο (ΤΙΜ, Q-Telecom, Tellas) στο Χρηματιστήριο με σχετικώς διαδικασία εξπρές; Αφήστε που οι Ισλανδοί της Novator έχουν ετοιμάσει βαλίτσες και περιμένουν να φτιάξει ο καιρός για να μας πουν "αντίο και ευχαριστούμε για τις ρακές".

Lannet/Telepassport. Ασχολείται κανείς;

Teledome: Ομοίως.

On Telecoms: Για ρευστό ψάχνει, αυτό είναι βέβαιο, οπότε μην απορήσετε αν δείτε μια τράπεζα να μπαίνει μέτοχος, για αγοραστή όμως;

Βέβαια, υπάρχει και μια καλή άλλη άποψη. Ο Sawiris κουνάει, λέει, το σκιάχτρο της εξαγοράς άλλων εταιρειών για να "βοηθήσει" τη ΔΕΗ να τελειώσει την ιστορία μια ώρα αρχύτερα, να του δώσει το μερίδιό της στην Tellas και να ασχοληθεί με τα δικά της προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: