10.5.07

Κουίζ – Τι σημαίνει «έτος ευρυζωνικότητας»;

Μάλλον απογοητευμένος είναι ο πρόεδρος της Εθν. Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Ν. Αλεξανδρίδης για το πώς εξελίσσονται (ή, ορθότερα, δεν εξελίσσονται) οι πρωτοβουλίες για τα θέματα του broadband. Το 2007 έχει ανακηρυχθεί από την ΕΕΤΤ αλλά και από την κυβέρνηση σε «έτος ευρυζωνικότητας» όμως κανείς δεν γνωρίζει τι σημαίνει αυτό. «Περιμένω αλλαγή νοοτροπίας από την πολιτεία. Η αγορά των μέσων επικοινωνίας – πληροφορικής – τηλεπικοιωννιών μπορεί να γίνει ο 3ος πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας δίπλα στον τουρισμό και τη ναυτιλία» έλεγε χθες ο κ. Αλεξανδρίδης και όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ασχοληθεί κάπως πιο σοβαρά με το θέμα των ευρυζωνικών υποδομών, απάντησε αφοπλιστικά: «Κάνουμε οχλήσεις… Τι άλλο να κάνω; Απεργία πείνας έξω από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών;»

Σαν να ακούγεται έτοιμος να τα βροντήξει. Στο τριήμερο 1-3 Ιουνίου, στο συνέδριο που διοργανώνει η ΕΕΤΤ για την ευρυζωνικότητα, ο πρόεδρος μάλλον θα αναζητήσει συμμάχους και όλοι ξέρουν πως λίγο πολύ έχει τουλάχιστον έναν πρόθυμο συμπαραστάτη, την αρμόδια επίτροπο Vivane Reding, αλλά έστω και δύο κούκοι πώς να φέρουν την άνοιξη; «Πρέπει να καθοριστεί μια πολιτική από την κυβέρνηση, να υπάρξει διακομματική συναίνεση χρειάζονται ‘από χθες κιόλας’ επιθετικές δράσεις» λέει ο κ. Αλεξανδρίδης.

Στο μεταξύ κυκλοφορεί και σαν αστείο μεταξύ των συνδρομητών που ταλαιπωρούνται μεταξύ ΟΤΕ και εναλλακτικών. Είναι λάθος, λένε, να μιλάμε για ευρυζωνικότητα, το σωστό είναι… ε-βριζω-νικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: