15.5.07

OTE: Περί Cosmote συνέχεια...

Το θέμα του τι μέλλει γενέσθαι στον ΟΤΕ παίζει και θα μας απασχολήσει για πολύ ακόμη. Οπότε και ένα δεύτερο σχόλιο έχει νόημα. Προσωπικά, μεγάλη εντύπωση μου έχει κάνει το γεγονός ότι έτσι ξαφνικά το ΧΑ αποφάσισε να στείλει επιστολή προς τον ΟΤΕ για δημοσιεύματα σχετικά με το ενδεχόμενο απορρόφησης της Cosmote. Είτε εκεί στη Σοφοκλέους διαβάζουν μόνο συγκεκριμένες εφημερίδες είτε εκτιμούν ότι κάτι θα γίνει πολύ σύντομα.
Αλλά και η ανακοίνωση του ΟΤΕ έχει ενδιαφέρον. Στο conference call, ο Π. Βουρλούμης είχε δηλώσει ότι θα το εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο απορρόφησης της Cosmote όταν τελειώσει το θέμα με το στρατηγικό επενδυτή. Όμως, το πρόβλημα είναι ότι με την Infote να πωλείται και την ΟΤΕnet να απορροφάται, είναι δύσκολο να υπάρξει και άλλη κίνηση. Εκτός και αν μιλάμε για σαρωτικές αλλαγές μονομιάς που περιλαμβάνουν αυτά που αναφέρει ένα σενάριο που διαβάσαμε στην Ελευθεροτυπία.
Το εν λόγω σενάριο αναφέρει ότι η Cosmote παίρνει όλες τις υπηρεσίες και ο ΟΤΕ αναλαμβάνει μόνο τη λειτουργία και συντήρηση των υποδομών. Δομικός διαχωρισμός πριν καν επιβληθεί εκ Βρυξελλών. Πολύ πρωτοποριακό αυτό το σενάριο να πηγάζει από τον ίδιο τον ΟΤΕ. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι ανυπόγραφο άρθρο στον Κόσμο του Επενδυτή το περασμένο Σάββατο ανέφερε τι κακός που είναι αυτός ο διαχωρισμός για τον τελικό καταναλωτή!!!
Το σχέδιο δεν είναι διόλου κακό και έχει και λογική. Όμως, πολύ θα θέλαμε να δούμε πως θα διαμορφώνονταν τα διάφορα business units. Και ποιοι θα έπαιρναν τις θέσεις - κλειδιά. Αυτό και αν θα είναι ενδιαφέρον θέαμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: