5.6.07

Sawiris για Tellas - 'Η πουλάτε ή πουλάω

Και τι δεν είπε ο ιδιοκτήτης της Wind Hellas (πρώην ΤΙΜ), Naguib Sawiris. Επιγραμματικά:

- Τον Ιούνιο θα εμφανιστούν τα πρώτα προγράμματα κινητής τηλεφωνίας με τα οποία η Wind θα διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Ας το δούμε, ας δούμε και πώς θα αντιδράσουν οι Cosmote και Vodafone. Τρελός πόλεμος τιμών δεν θα ξεσπάσει, αλλά σίγουρα οι της Wind θέλουν να κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους. Σε επίπεδο ονομαστικής συνδρομητικής βάσης, τους χωρίζουν 1.000.000 συνδέσεις από το πελατολόγιο της Vodafone (έχει 5,05 εκ. συνδρομητές σήμερα).

- Για την Tellas, έχει υποβληθεί προσφορά στη ΔΕΗ η οποία θα πρέπει να απαντήσει ως τα μέσα του μήνα. Αν η ΔΕΗ αρνηθεί να πουλήσει τη συμμετοχή της o N. Sawiris προειδοποιεί (το λέμε και «εκβιάζει» ) να αποσυρθεί αυτός από την Tellas. Ο ίδιος λέει πως δεν του είναι και πολύ δύσκολο να στήσει μια εταιρεία σταθερής από το μηδέν. Πάντως Wind και Tellas έχουν προχωρήσει σε εμπορική συμφωνία και το καλοκαίρι προγραμματίζουν τα πρώτα τους ενιαία πακέτα σταθερής, κινητής και ADSL, ενώ περισσότερες φορές στη διάρκεια της παρουσίασης ο N. Sawiris αναφέρθηκε στην ευρυζωνική αγορά παρά στην κινητή. Για να μην πολυλογούμε, «θέλουμε να γίνουμε ο κυρίαρχος πάροχος στην Ελλάδα» ήταν η δήλωση του Sawiris, ο οποίος δείχνει πως ήρθε για να μείνει.

- Πρόθεση του ομίλου της Orascom / Weather είναι η διαδικτύωση των θυγατρικών με δίκτυα οπτικών ινών. Υπάρχει το καλώδιο Ιταλίας-Ελλάδας, το καλώδιο Γαλλίας-Αλγερίας και το επόμενο project είναι αυτό που διασυνδέει την Ελλάδα με την Αίγυπτο. Οι Αιγύπτιοι το θέλουν πώς και πώς, στον ΟΤΕ ανησυχούν πως θα τους προκύψει «σφήνα» στην περιοχή και αντιπροτείνουν το καλώδιο να φτάσει ως την Κρήτη και από εκεί η κίνηση να διεκπεραιώνεται μέσω των κυκλωμάτων του ΟΤΕ. Επίσης, το αιγυπτιακό καλώδιο το καλοβλέπουν και οι Κύπριοι της ΑΤΗΚ που θα ζητήσουν χωρητικότητα.

Και ένα... νόστιμο. Σε ερώτηση γιατί επέλεξε την ΤΙΜ (λέγε με Wind) και όχι τον ΟΤΕ ο N. Sawiris απάντησε πως είδε τον κ. Βουρλούμη είδε και τον κ. Κομινάκη και του άρεσε περισσότερο ο δεύτερος». Μετά... σοβαρεύτηκε λίγο και είπε αυτό που λίγο πολύ όλοι θα έλεγαν. Ποιος θα βάλει τα λεφτά του σε μια επιχείρηση στην οποία θα εξακολουθεί να έχει λόγο η κυβέρνηση; Ελα ντε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: