4.6.07

Συνέδριο ΕΕΤΤ - Χωρίς εκπλήξεις

Τι βγήκε, λοιπόν, από το τριήμερο συνέδριο της ΕΕΤΤ για τα ευρυζωνικά δίκτυα;

- Η επίτροπος Viviane Reding έχει περιορίσει τις αιχμές στη βασική της θέση περί της διάσπασης των incumbents. Ο δομικός διαχωρισμός μεταλλάχτηκε σε λειτουργικό. Η επίτροπος υποσχέθηκε επίσης πως τον ερχόμενο Οκτώβριο θα παρουσιάσει τις θέσεις της για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις τηλεπικοινωνίες.

- Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Νικήτας Αλεξανδρίδης έβγαλε δύο ειδήσεις. Η πρώτη ήταν η έγκριση των νέων RIO και RBO στην τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας της επιτροπής (που έγινε στο ξενοδοχείο όπου διεξήχθη το συνέδριο λίγο πριν την έναρξή του, δηλαδή σε δωμάτιο... γιάφκα). Η δεύτερη ήταν η αναδιατύπωση του στόχου για τη χρήση των ευρυζωνικών δικτύων. Θέλουμε να χρησιμοποιεί ευρυζωνικές υπηρεσίες το 30% των Ελλήνων (και γενικότερα των κατοίκων της Ελλάδας, μην ξεχνάμε τους μετανάστες) ως το 2009.

- Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αναστάσιος Νεράντζης πρότεινε να ξεκινήσει διάλογος για να διαπιστωθεί αν και πώς θα ενταχθεί η ευρυζωνικότητα στις υποχρεώσεις της καθολικής υπηρεσίας.

Κατά τα άλλα; Αφόρητη πλήξη. Ο κλάδος δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί από την ξύλινη γλώσσα που τον χαρακτηρίζει, οι παρουσιάσεις συναγωνίζονταν μεταξύ τους για το ποια θα είναι περισσότερο αδιάφορη και γενικώς ό,τι ειπώθηκε από τις εταιρείες στη διάρκεια του συνεδρίου είχε ξαναειπωθεί στο παρελθόν. Μια ελπίδα έδωσε ο Παντελής Τζωρτζάκης, CEO της Forthnet, για κάτι ξεχωριστό δίνοντας τον τίτλο "η εποχή του (ευρυζωνικού) χαλκού" στην παρουσίασή του, αλλά φρόντισε και αυτός γρήγορα να μας απογοητεύσει παρουσιάζοντας παλαιά στοιχεία από τις εκθέσεις της Ευρ. Επιτροπής και τον ΟΟΣΑ. Μάλλον ήταν κουρασμένος από την... προεκλογική εκστρατεία, τουλάχιστον βγήκε πρώτος σε σταυρούς στις πρόσφατες εκλογές του ΣΕΠΕ.

Συμπερασματικά, η ΕΕΤΤ προσπαθεί αλλά ο κλάδος βαριέται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: