22.3.08

Παναγής Βουρλούμης με διάθεση (και) αυτοκριτικής

Ασχέτως αν κανείς διαφωνεί ή συμφωνεί με όσα κατά καιρούς λέει ο Π. Βουρλούμης οφείλει να αναγνωρίσει πως τα λέει με έναν σχεδόν πλήρως απολαυστικό τρόπο. Νέα εμφάνιση έκανε λοιπόν ο νυν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ενωσης Τεχνικών ΟΤΕ... Τι είπε; Αυτά που ακολουθούν:

Διανύουμε μια περίοδο έντασης και σύγχυσης
 Ασφαλιστικό νομοσχέδιο
 Μεταβίβαση των μετοχών της MARFIN στην Deutsche Telekom
 Οικονομική κρίση ιδίως στα χρηματιστήρια

Όλα αυτά εντείνουν την ανασφάλεια σε όλους μας. Δίνουν επίσης την ευκαιρία σε διάφορους ανεύθυνους να γράφουν και να λένε ότι θέλουν, είτε από άγνοια, είτε από επιπολαιότητα είτε και προμελετημένα.

Δεν είμαι εδώ για να σας πω τι να κάνετε. Στο κάτω-κάτω, από τον ΟΤΕ, η κάθε Διοίκηση είναι παροδική. Τα δικά σας συμφέροντα είναι πιο μόνιμα και έχω υποχρέωση να σας προειδοποιήσω ότι με ενέργειες που βλάπτουν το συμφέρον της επιχείρησης στην οποία εργάζεστε, κάνετε κακό στον εαυτό σας και ευνοείτε τον ανταγωνισμό.

Κάθε μέρα που περνάει με αλυσίδες στις πόρτες, γιατί σ’ αυτό το σημείο έχει καταντήσει στον ΟΤΕ το ιερό δικαίωμα στην απεργία αλλά και στην εργασία, σημαίνει χαμένα έσοδα, δυσαρεστημένους πελάτες, δυσφήμιση για εμάς και γιορτή για όσους δεν θέλουν το καλό μας. Μη γίνεστε πιόνια, σκεφτείτε και πράξετε σαν ώριμοι πολίτες.

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά και θα τα ξαναλέμε μέχρι να τα καταλάβετε, τουλάχιστον όσοι από εσάς έχουν ανοικτό μυαλό και κρίση.

Εκείνο που πρέπει να σας απασχολεί είναι η σιγουριά της δουλειάς σας, η επαγγελματική σας πρόοδος, οι υλικές απολαβές και η ικανοποίηση που δίνει μια καλά εκτελεσμένη εργασία σ’ ένα πολιτισμένο περιβάλλον.

Αυτή η Διοίκηση έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να τα εξασφαλίσει σε μια μόνιμη βάση και θα συνεχίσει να το κάνει, άσχετα αν μερικοί θερμόαιμοι ανεβαίνουν στα κεραμίδια.

Οι αλλαγές που θα φέρει στον ΟΤΕ η είσοδος, στο κεφάλαιο και στη Διοίκησή του, ενός μεγάλου Ευρωπαϊκού Τηλεπικοινωνιακού Οργανισμού δεν πρόκειται ούτε κατ’ ελάχιστο να επηρεάσουν τα συμφέροντα των μελών της ΠΕΤ-ΟΤΕ, της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης του ΟΤΕ, ούτε κανενός άλλου εργαζόμενου. Αντίθετα, η πρόθεση είναι να δυναμώσει ο Οργανισμός μας διατηρώντας τον ελληνικό του χαρακτήρα και τον χαρακτήρα της κάθε άλλης χώρας μέσα στην οποία λειτουργεί. Αυτά για την Ελλάδα θα διασφαλιστούν με τον καλλίτερο τρόπο. Ο Νόμος για το 20% που ψήφισε η Βουλή πρόσφατα αναφέρει ότι για να συμφωνήσει η Κυβέρνηση στη συμμετοχή μετόχου με ψήφους πάνω από το 20% θα πρέπει μεταξύ άλλων ο υποψήφιος μέτοχος να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας (Άρθρο 2ο (η)). Τα ουσιαστικά συμφέροντα και δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και του Δημοσίου γενικότερα θα βγουν δυναμωμένα από την είσοδο της DT. Πριν κρίνετε, παρακαλώ κάντε τον κόπο να διαβάσετε τον Νόμο 3631/2008 άρθρο 11, είναι αναρτημένος στο site του ΟΤΕ (infoweb).

Στην ομιλία μου προχθές στο συνέδριο των τεχνικών, αλλά και σε κάθε ευκαιρία που έχω, τονίζω τη μεγάλη συμβολή των μελών της ΠΕΤ-ΟΤΕ στο τεράστιο έργο που επιτελούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και με συνεχώς έκτακτα περιστατικά, όπως οι φωτιές κ.α.

Το κάνω ακόμα μια φορά ευχόμενος επιτυχία στο συνέδριό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: