17.3.08

Εντατικά μαθήματα γερμανικών στον ΟΤΕ

Ούτε ένα χρόνο δεν συμπλήρωσε η μακροχρόνιου χαρακτήρα επένδυση της MIG στον ΟΤΕ και από σήμερα τόσο στον ΟΤΕ όσο και στα υπουργεία Μεταφορών, Οικονομίας ξεκινούν εντατικά μαθήματα γερμανικών. Τα γεγονότα:
Η MIG βγαίνει από τον ΟΤΕ με κέρδη περίπου 200 εκ. ευρώ.
H Deutsche Telekom θέλει κάτι περισσότερο από το 20%, υποθέτω πως θα ζητήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το management του ΟΤΕ. Δεν τη βλέπω πάντως να πηγαίνει πάνω από το 33% για να μην υποχρεωθεί να υποβάλει δημόσια προσφορά.
Λένε τώρα κάποιοι πως ο Παν. Βουρλούμης έβαλε το χεράκι του για να φύγει (ξεκουμπιστεί) η MIG από τον ΟΤΕ, μακάρι να 'ξερα.
Θεωρητικά θα είναι μια καλή ευκαιρία για τον ΟΤΕ να βγει από το βάλτο στον οποίο έχει κολλήσει τους τελευταίους μήνες. Είμαι βέβαια σίγουρος πως θα υπάρξει και μια γκρίνια από τα συνδικάτα και την αντιπολίτευση, αλλά από την άλλη η DT είναι παλιό μαγαζί και το 2007 μέσα σε όλα τα άλλα πέρασε και μια μεγάλη απεργιακή μπόρα. Οχι πως η DT είναι στα καλύτερά της, τέλος πάντων... Για την ώρα άγνωστες οι βουλές των Γερμανών, ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: