25.2.08

Νέα εποχή για τη Vodafone και η διάψευση των προβλέψεων

Σελίδα γυρίζει η Vodafone Ελλάδος με την αποχώρηση του Γ. Κορωνιά και την ανάληψη της θέσης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου από τον Νίκο Σοφοκλέους. Η επιλογή του τελευταίου ήταν μεγάλη έκπληξη, όχι τόσο για τις ικανότητες –θεωρείται ιδιαίτερα αξιόλογο στέλεχος- όσο γιατί άπαντες -συμπεριλαμβανομένων όσων γράφουν στο telcosgr- περίμεναν ότι ο Χ. Μαζαράκης θα ήταν ο διάδοχος του «θεού», όπως είναι το παρατσούκλι του κ. Κορωνιά.
Σημειωτέον πάντως ότι είχε κυκλοφορήσει ότι η Vodafone αναζητά στέλεχος από την αγορά των καταναλωτικών προϊόντων. Απλώς, η εκτίμηση ήταν ότι η αναζήτηση γινόταν με στόχο να καλυφθεί η θέση του εμπορικού διευθυντή και όχι εκείνη του επικεφαλής της εταιρείας. Το άλλο ερώτημα είναι ποιες αλλαγές θα γίνουν και πότε. Θα έχουμε ένα φαινόμενο big bang ή θα γίνει σταδιακά η μετάβαση στη νέα εποχή;

1 σχόλιο:

Statler είπε...

Να προσθέσω απλώς πως όλοι περιμέναμε τον Μαζαράκη για διάδοχο και μας βγήκε από αριστερά ο Σοφοκλέους και δεν νομίζω πως κάποιος είχε ποντάρει σε αυτόν. Κάθε άλλο παρά άσχημο βιογραφικό έχει βέβαια ο άνθρωπος, έχω ωστόσο την περιέργεια να δω πώς θα τα πάει σε ένα τόσο δύσκολο τεχνολογικά περιβάλλον, μη σου πω και "δημοσιοϋπαλληλικής" νοοτροπίας.