20.12.07

Εναλλακτικοί εναντίον ΟΤΕ για τη διαφήμιση

Εχουν φαντασία οι διαφημιστές που δουλεύουν για τον ΟΤΕ, όμως τα τηλεοπτικά σποτ δεν αρέσουν καθόλου στους εναλλακτικούς παρόχους που εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση-παράπονο. Για την ταμπακιέρα (καθυστερήσεις στις συνδέσεις, τεράστια προβλήματα ποιότητας, ατελείωτη αναμονή στα call centers κτλ) κουβέντα. Ετσι για να έχουμε κάτι να λέμε:

Αντιδεοντολικό χαρακτηρίζουν ο ΣΑΤΠΕ και οι εταιρίες Forthnet και Tellas το μήνυμα που επικοινωνεί ο ΟΤΕ μέσω της πρόσφατης διαφημιστικής εκστρατείας του που προβάλλεται στα ελληνικά ΜΜΕ από τις 17/12/2007, καταργώντας τους κώδικες της ηθικής επικοινωνίας. Ειδικότερα, η φράση που περιλαμβάνουν τα σχετικά τηλεοπτικά σποτ «Μήπως παίζουν με τη νοημοσύνη σου; Πρόσεξε πως επιλέγεις δίκτυο τηλεπικοινωνιών» απαξιώνει το σύνολο της αγοράς τηλεπικοινωνιών και αποτελεί σαφές δείγμα των πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού στις οποίες προβαίνει ο ΟΤΕ.

Πρόκειται για ένα μήνυμα, το οποίο – χωρίς να στοιχειοθετείται – προσβάλλει όλες τις εταιρίες ανταγωνιστές του Οργανισμού και στόχο έχει τη διατήρηση του μονοπωλιακού καθεστώτος στο οποίο επιθυμεί να λειτουργεί ο ΟΤΕ.

Τόσο ο ΣΑΤΠΕ, όσο και οι εταιρίες Forthnet και Tellas επιθυμούν να εκφράσουν την αντίθεση, αλλά και απογοήτευσή τους για την επικοινωνιακή αυτή πρωτοβουλία του ΟΤΕ και καλούν τον Οργανισμό να προβεί στην άμεση διακοπή της προβολής των συγκεκριμένων διαφημιστικών μηνυμάτων.

Στους βασικούς στόχους και τις αρχές λειτουργίας του ΣΑΤΠΕ και των εταιριών Forthnet και Tellas εντάσσεται η προώθηση της ανταγωνιστικότητας στις τηλεπικοινωνίες προς όφελος των Ελλήνων καταναλωτών, με δράσεις που διέπονται από ηθική και ακεραιότητα.


Α ναι, Forthnet και Tellas δεν είναι μέλη του Συνδέσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: