17.9.07

Μετά τις εκλογές - Τα ανοιχτά θέματα

Δεν πρόλαβαν καλά καλά να μαζευτούν οι κάλπες από τα εκλογικά τμήματα και η Marfin δηλώνει παρούσα στον ΟΤΕ με 10,7%. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι πωλήσεις πακέτων μετοχών του ΟΤΕ, περισσότερα από 1,3 εκ. κομμάτια άλλαξαν σήμερα ιδιοκτήτη.

Το μετοχικό/ιδιοκτησιακό είναι ένα σημαντικό θέμα για τον ΟΤΕ και βέβαια την Cosmote. Η πρόταση για εξαγορά του 33% της Cosmote από τη μητρική είναι προεξοφλημένη, αλλά να δούμε αν αυτό το θέμα σχετίζεται με τα διοικητικά της μητρικής εταιρείας. Το 2008 άλλο ένα ποσοστό του Δημοσίου στον ΟΤΕ θα περάσει στα χέρια ιδιωτών, το είχε άλλωστε προαναγγείλει πρόσφατα ο Γ. Αλογοσκούφης.

Πιο ενδιαφέροντα πράγματα περιμένουμε για τον ΟΤΕ τον Οκτώβριο. Αφ' ενός ο ΟΤΕ θα παρουσιάσει τα ενιαία πακέτα σταθερής-κινητής αφετέρου περιμένουμε και τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τηλεπικοινωνίες. Φαίνεται πως πάμε σε μια ευρωπαϊκή υπηρεσία αντίστοιχη της αμερικανικής FCC, ενώ "παίζει" και το χαρτί του δομικού διαχωρισμού.

Τις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε να γίνει και κάτι από Wind-Tellas, ενώ την ίδια στιγμή κάποια κίνηση ετοιμάζει και η Vodafone, όχι πάντως να αγοράσει την HOL που παίρνει το δρόμο για το Χρηματιστήριο. Συνεχίζονται οι ψίθυροι για την On Telecoms και την Vivodi που χτες εμφανίστηκε με δυνατή τηλεοπτική καμπάνια για το cable TV... Χειμώνας με ενδιαφέρον προμηνύεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: