3.7.07

ΟΤΕ - Παν. Βουρλούμης για όλα

Τα πάντα είπε στη σημερινή συνάντησή του με τους δημοσιογράφους ο Παν. Βουρλούμης. Επί τροχάδην:

LLU: Αναθεωρείται η πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία ο ΟΤΕ θα έχανε 170.000 γραμμές ως το τέλος του έτους. Ο τελικός αριθμός των γραμμών θα είναι μεγαλύτερος, αλλά ακριβής πρόβλεψη δεν έχει γίνει.

Απορρόφηση Cosmote: Θα είναι καταστροφή να καταργηθεί η αυτονομία της εταιρείας, είπε ο ίδιος, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να γίνει συγχώνευση από τον ΟΤΕ. Ομως, συνεχίζει, ο όμιλος πρέπει να εκπροσωπείται από μία μετοχή στο Χρηματιστήριο.

Νέα προγράμματα Vodafone: Πολύ σοβαρές προτάσεις από μια σοβαρή εταιρεία, αλλά ο ΟΤΕ δεν βιάζεται να απαντήσει, δεν υπάρχει νευρικότητα στον οργανισμό, λέει ο Παν. Βουρλούμης.

ΕΕΤΤ: Μετά την είσοδο της Vodafone η ΕΕΤΤ θα πρέπει να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο επιβλέπει και ρυθμίζει την αγορά.

Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας: Θέμα πρώτης προτεραιότητας κατά τον Παν. Βουρλούμη. Το Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται η αποτίμηση. Το κτίριο του ΟΤΕ στη Σταδίου και οι παλιές αποθήκες στο Ρουφ θα είναι τα πρώτα κτίρια για τα οποία θα υποβληθούν προτάσεις εκμετάλλευσης.

Triple-play από τον ΟΤΕ: Εχει ξεκινήσει το πιλοτικό, μάλλον μέσα στο χρόνο θα το δούμε να λανσάρεται και εμπορικά.

Placement και μετοχοποίηση: Με το placement ξεκαθάρισε το τοπίο, δεν υπάρχει σήμερα βιασύνη για την πώληση του ΟΤΕ, αν και η πορεία του κλάδου στην Ευρώπη δείχνει πως επιβάλλεται η συμμετοχή του ΟΤΕ σε κάποιο μεγαλύτερο σχήμα.

Διαχωρισμός υποδομών-υπηρεσιών: Ολες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο, άλλωστε γιατί η Ελλάδα πρέπει οπωσδήποτε να πρωτοπορήσει;

ΤΑΠ-ΟΤΕ και Infote: Τα δύο θέματα θα κλείσουν μέσα στο 2007. Το ταμείο θα πάρει ως και 4% μετοχών του ΟΤΕ (χωρίς δικαίωμα ψήφου) από το Δημόσιο και η Infote θα έχει πωληθεί στο μεταξύ. Αν δεν κάνουμε λάθος στις προσθέσεις, ο ΟΤΕ θα εγγράψει έκτακτα έσοδα τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ από αυτές τις δύο κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: